Torenflats Vancouver krijgen dertiende verdieping

donderdag 19 november 2015 14:00
Torenflats Vancouver krijgen dertiende verdieping

“Maatregel geldt voor nieuwe gebouwen” 

De dertiende verdieping is voor veel bijgelovigen een plek waar je maar beter niet kunt vertoeven. In delen van de wereld bestaat die verdieping dan ook helemaal niet in torenflats en springt de nummering van twaalf naar veertien.

De Canadese stad Vancouver gaat aan die praktijk een einde maken. Elk nieuw gebouw moet het feitelijke nummer van de verdiepingen noemen, zelfs als dat het zogenaamd onheilbrengende nummer dertien is. Ook de nummers vier en vierentwintig, die volgens Chinezen met de dood te maken zouden hebben, werden nog weleens overgeslagen.

"Verschillende maatschappijen hebben verschillende favoriete of ongeluksnummers, dus wij willen een gelijkmatig veld voor iedereen hebben,” zei woordvoerder Pat Ryan van de stedenbouwkundige dienst van Vancouver. Belangrijkste reden voor de afschaffing van het bijgelovige gebruik, is dat mensen ervan in de war raken, wat vooral bij ambulancepersoneel en brandweer verstrekkende gevolgen kan hebben. De maatregel geldt voorlopig alleen voor nieuwe gebouwen.

(Bron: Architectenweb.nl)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...