Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Turtelboom tegen extra overgangsmaatregel voor woonbonus

vrijdag 10 oktober 2014 13:58
Turtelboom tegen extra overgangsmaatregel voor woonbonus

“De stijging van het aantal vastgoedtransacties toont aan dat het publiek op de hoogte is” 

Vlaams minister van Financiën Annemie Turtelboom (Open Vld) is geen voorstander van extra overgangsmaatregelen voor de woonbonus. De nieuwe, minder gunstige regeling treedt op 1 januari 2015 in werking en is bij het grote publiek al bekend sinds de tweede helft van juli, toen het Vlaams regeerakkoord werd bekendgemaakt. Extra overgangsmaatregelen zullen de zaak enkel moeilijker maken en budgettaire gevolgen hebben, zei Turtelboom dinsdag in het Vlaams Parlement.

Dinsdagmorgen schreven het Nieuwsblad en De Standaard dat de meerderheidspartijen CD&V en Open Vld dachten aan een extra overgangstijd voor de nieuwe woonbonus en ook N-VA zou, volgens de kranten een opening laten voor die langere overgangsperiode.

Besparingen

Maar minister Turtelboom zegt dat die overgangsperiode er niet komt. De nieuwe regeling komt er niet van de ene dag op de andere, maar is in juli al aangekondigd en die vijf en een halve maand is meer dan voldoende, zei de minister. De stijging van het aantal vastgoedtransacties toont aan dat het publiek op de hoogte is.

Extra oververgangsmaatregelen zouden er bovendien toe leiden dat de Vlaamse regering elders besparingen moet zoeken. De hernieuwde woonbonus levert in 2016 een besparing van 63 miljoen euro op. Drie maanden extra tijd geven zou betekenen dat de Vlaamse regering elders 16 miljoen euro moet zoeken. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...