Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Uw fiscaal voordeel in 2013 en 2014

vrijdag 26 april 2013 08:32
Uw fiscaal voordeel in 2013 en 2014

"Gepingpong tussen federale en gewestelijke overheden nog niet voorbij" 

Wie vandaag een fiscaal voordeel geniet via de woonbonus of via het bouwsparen, zal dat blijven behouden. De regering is het niet eens geworden over aanpassingen, dus zowel de woonbonus als de verhoogde vermindering in het kader van het bouwsparen veranderen niet in 2013. Ook al is het pingpongspel tussen federale en gewestelijke overheden nog niet volledig gespeeld. De website Bouwen & Wonen zet graag de laatst gekende informatie voor u op een rij.

Woonbonus

Voor aanslagjaar 2013 krijgt iedereen een maximale belastingvermindering van 2.930 euro (3.000 euro vanaf 3 kinderen ten laste) per persoon. Voor aanslagjaar 2014 (inkomsten 2013) verhoogt dat bedrag lichtjes naar 3.010 euro (3.100 euro vanaf 3 kinderen ten laste). Is uw inkomen groter dan 36.300 euro, dan krijgt u de hoogste belastingvermindering. De woonbonus levert een belastingvermindering op aan het marginale tarief (de hoogste schijf die u als belastingplichtige betaalt). Ook de verhoogde vermindering voor het bouwsparen is nog altijd aan het marginale tarief.

Geniet u een fiscaal voordeel in het kader van het langetermijnsparen voor een tweede woning? Dan werd uw voordeel de vorige jaren berekend aan de verbeterde gemiddelde aanslagvoet (tussen 30 en 40 %). Vanaf aanslagjaar 2013 wordt dat beperkt tot 30 %. Vanaf 2014 gelden voor nieuwe kredieten nieuwe regels. In 2014 worden de deelstaten bevoegd om de regels te bepalen. Onze beleidsvoerders willen jonge gezinnen maximaal ondersteunen als ze hun gezinswoning bouwen, kopen of renoveren.

Meer informatie en meer gerichte informatie kan u vinden bij de Federale Overheidsdienst Financiën.

(bron: Bouwen & Wonen)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...