Van het Witte Huis, naar dit huis met negen slaapkamers

dinsdag 31 mei 2016 10:30

“Nemen de Obama's hun intrek in dit stulpje van $5 miljoen in D.C?” 

Nu het presidentschap van Barack Obama bijna afloopt, moet de familie ook hun plekje in het Witte Huis afstaan aan de nieuwe leider van  de USA. Volgens Amerikaanse media,waaronder CNN, blijven de Obama’s in Washington D.C. en wel in dit knusse optrekje.

De woning stamt uit 1928 en staat in de chique wijk Sheridan-Kalorama, niet ver van het Witte Huis. Het pand werd twee jaar geleden verkocht voor 5 miljoen dollar en telt vier verdiepingen, negen slaapkamers, acht badkamers, drie haardstedes en een privéparkeerplaats waar Barack en Michelle minstens acht auto’s kunnen plaatsen. Ze gaan het huis naar verluidt huren voor 8500 euro per maand.

Wennen

Het wordt wellicht even wennen, gezien ze flink inleveren op vlak van ruimte. Het Witte Huis bestaat uit 132 kamers, waarvan 16 woon- of gastkamers en 35 badkamers. Ze konden elke dag van de maand een andere badkamer uitproberen. Met de toekomstige 8 badkamers zal het toch anders worden voor de familie.

Washington

Begin januari vertrekken de Obama’s uit het Witte Huis. Tegenover NBC Washington verklaarde Obama voorlopig niet terug te keren naar zijn voormalige woonplaats Chicago. ‘We blijven nog een paar jaar in D.C., zodat onze dochter Sasha haar school hier kan afmaken. Switchen tussen een middelbare school op dit punt in haar leven is geen goed idee.’

(Bron: www.nrc.nl)


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...