Vastgoedgroep verdiende 21 miljoen dollar aan illegale Airbnb in New York

dinsdag 15 januari 2019 11:00
Vastgoedgroep verdiende 21 miljoen dollar aan illegale Airbnb in New York

Bron: Pixabay

“Illegale hotels leiden tot minder woningaanbod” 

De burgemeester van New York is een proces gestart tegen een vastgoedgroep die ervan beschuldigd wordt de voorbije drie jaar zo'n 21 miljoen dollar te hebben verdiend aan het illegaal aanbieden van logeerplaatsen via deelplatform Airbnb.

Het fenomeen, dat ook andere steden zoals Amsterdam, Parijs of Barcelona grote zorgen baart, stuwt de woningprijzen flink de hoogte in. Bovendien zorgt het komen en gaan van toeristen voor heel wat overlast voor de andere bewoners.

Verbod

De klacht is gericht tegen vastgoedgroep Metropolitan Property Group (MPG), vijf makelaars en 18 dochterbedrijven. De groep zou maar liefst 130 appartementen verhuren, waarvan één volledig flatgebouw in Harlem, goed voor 55.000 overnachtingen. Nochtans is het in New York verboden om een appartement voor minder dan dertig opeenvolgende dagen te verhuren. De advertenties lieten vaak verschillende bankrekeningen zien, maar het telefoonnummer was wel veelal hetzelfde. De verhuur zou MPG 21 miljoen dollar hebben opgeleverd, waarmee het één van de grootste aanbieders op Airbnb is.

"De illegale hotels leiden tot minder woningaanbod voor de New Yorkers en destabiliseren onze wijken", argumenteert burgemeester Bill de Blasio de rechtszaak.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...