Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Vastgoedmarkt in de Algarve: laagste prijzen sinds 2008

donderdag 20 maart 2014 09:09
Vastgoedmarkt in de Algarve: laagste prijzen sinds 2008

“Portugal biedt uitstekende prijs-kwaliteitverhouding” 

Het lijkt erop dat het momenteel een goed moment is om vastgoed te kopen in Portugal. Vooral dan met name in het immer populaire Zuidelijke gebied van het land; de Algarve. Uit enkele officiële cijfers, die op het einde van 2013 werden vrijgegeven, blijkt dat de huizenprijzen in Portugal gedaald zijn tot een ongekend niveau. Een niveau dat zelfs lager ligt dan de ramingen van de diverse banken in het land. Deskundigen voorspellen dat de vastgoedmarkt in de Algarve zijn laagste punt zal bereiken aan het einde van 2014. De markt creëert op deze manier een uitstekende kans aan buitenlandse investeerders of mensen die een vakantiehuis of een tweede woning zoeken.

Met haar prachtige zandstranden, prachtige panorama-uitzichten en met het warme klimaat, is de Algarve een populaire vakantiebestemming en ideaal voor wie op zoek is naar een buitenverblijf in het buitenland na de pensioensleeftijd. Maar nu maakt ook de prijs van het vastgoed de Algarve tot de meest ideale locatie voor de aankoop van een vakantiehuis. Door deze lage vastgoedprijzen, biedt Portugal alvast een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding aan.

Vergelijking

Recente cijfers tonen zo bijvoorbeeld aan dat een onroerend goed in Portugal gemiddeld 1.371 euro per vierkante meter kost terwijl dat in Groot-Brittannië bijvoorbeeld op 2.014 euro per vierkante meter ligt. In Frankrijk is dat 2.599 euro/m² en in Spanje 1.495 euro/m². Daarenboven biedt Portugal, in tegenstelling tot andere landen in West-Europa, royale belastingsvoordelen aan voor buitenlandse kopers.

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...