Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Vastgoedprijzen in VS noteren sterkste stijging sinds 2006

woensdag 31 juli 2013 11:26
Vastgoedprijzen in VS noteren sterkste stijging sinds 2006

“Het herstel komt niet als een verrassing” 

De huizenprijzen in de Verenigde Staten kenden in de twaalf maanden tot mei van dit jaar de sterkste stijging in meer dan zeven jaar. Dat blijkt uit de S&P/Case-Shiller index die dinsdag werd gepubliceerd.

De huizenprijzen in de index lagen 12,2 procent hoger dan in mei vorig jaar. Ook de voorgaande maand was er al een forse toename, met 12,1 procent. Op maandbasis werd Amerikaans vastgoed 1 procent duurder in mei.

De sterkste prijsstijgingen werden genoteerd in San Francisco (+24,5 procent) en Las Vegas (+23,3 procent). In New York was de toename met 3,3 procent het kleinst. In Dallas en Denver werden zelfs nieuwe recordprijzen opgetekend: het is voor het eerst dat in een stad het prijsniveau van voor de crisis wordt overschreden.

Analisten

Het stevige herstel komt niet helemaal als een verrassing. Analisten hielden rekening met de historisch lage rente en het aantrekken van de arbeidsmarkt in de VS. Hierdoor stijgt de vraag naar vastgoed, en omdat het aanbod laag is neemt ook de prijs toe.

Analisten verwachten dat de prijzen de volgende maanden zelfs nog sterker zullen stijgen, omdat geïnteresseerde kopers snel hun slag zullen willen slaan, vooraleer huizen nog duurder worden en de rente verder stijgt.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...