Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Veel nieuwe studio's voor mensen met een beperking staan leeg

vrijdag 06 juni 2014 10:44
Veel nieuwe studio's voor mensen met een beperking staan leeg

“Mensen moeten eerst een zorgbudget krijgen” 

Ook al staan er in Vlaanderen 5.000 gehandicapten met een dringende vraag op de wachtlijst, dan nog staan er nieuwe studio's die speciaal voor hen gebouwd zijn, gewoon leeg. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Belang van Limburg.

Die studio's zijn gebouwd door coöperatieven als Inclusie Invest, door sociale woonmaatschappijen of gewoon door ondernemende ouders. "Maar zolang mensen geen budget krijgen voor hun zorg, kunnen ze ook niet in de studio's gaan wonen", zegt Wim Bijnens van Inclusie Invest in de krant. In één van zijn voorzieningen in Zutendaal, die sinds vorig jaar open is, zijn drie van de 14 studio's nog vrij. "We hebben mensen genoeg die er in willen trekken, maar die moeten eerst een zorgbudget krijgen".

Probleem wegwerken

De belangverenigingen van mensen met een handicap hebben een plan klaar voor de nieuwe minister van Welzijn. "We hebben uitgerekend dat je met 600 miljoen het probleem van wachtlijsten kan wegwerken", zegt Marcel Luys van het Vlaams Gebruikersoverleg.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...