Veertig procent minder bouwvergunningen in eerste kwartaal

woensdag 08 juli 2015 15:40
Veertig procent minder bouwvergunningen in eerste kwartaal

“Eerste kwartaal van 2015 een normale periode” 

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn in België vergunningen uitgereikt voor de bouw van 10.699 woningen (eengezinswoningen en flats). Dat is een daling met ongeveer 40 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens van de federale overheidsdienst Economie.

Het grote verschil is vooral het gevolg van het uitzonderlijk hoge aantal bouwvergunningen in de eerste drie maanden van vorig jaar (17.621). De cijfers werden toen beïnvloed door de strengere energie-eisen die begin dat jaar waren ingevoerd in Vlaanderen. Vele gezinnen hadden nog snel een aanvraag ingediend om nog onder de oude eisen te vallen, en die aanvragen werden begin 2014 gevalideerd door de gemeenten.

Uitgereikte bouwvergunningen

Het eerste kwartaal van 2015 is dus eerder een normale periode, al ligt het aantal uitgereikte bouwvergunningen wel op het laagste peil in vier jaar.

Over heel 2014 werd de bouw van 54.173 woningen vergund. Het was de eerste keer in zes jaar dat er meer dan 50.000 bouwvergunningen werden uitgereikt. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...