Verzekering gewaarborgd wonen ook voor huurders

maandag 20 november 2017 10:00
Verzekering gewaarborgd wonen ook voor huurders

“Bescherming door overheid bij inkomstenverlies” 

De drie Vlaamse meerderheidspartijen willen de verzekering gewaarborgd wonen uitbreiden naar huurders. Dat stellen CD&V, N-VA en Open Vld in een conceptnota.

Wie minstens 12 maanden werkt kan bij de bouw, aankoop of renovatie van een woning onder bepaalde voorwaarden een gratis verzekering afsluiten die helpt bij de aflossing van een lening als men onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt. Het bedrag is afhankelijk van het inkomensverlies, de maandelijkse afbetaling en de duur van de werkloosheid.

Huurders

"We zien niet in waarom ook huurders geen recht zouden hebben op bescherming door de overheid wanneer ze tijdelijk in moeilijkheden geraken", zegt Vlaams parlementslid Katrien Partyka (CD&V). "Zo'n verzekering komt zowel de huurder als de verhuurder ten goede."

De overheid moet huurders en eigenaars gelijk behandelen, vinden de drie regeringspartijen. "Zeker nu de huurmarkt aan belang wint door maatschappelijke tendensen zoals gezinsverdunning en meer flexibele loopbanen."

Om te bepalen onder welke voorwaarden huurders in aanmerking komen voor de verzekering, stellen de partijen hoorzittingen in het Vlaams parlement voor, onder meer met de verzekeringssector.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...