Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Villa die toebehoorde aan schrijver Fitzgerald te koop voor 27,5 miljoen euro

dinsdag 02 juli 2013 09:20

“Panoramisch uitzicht op zee en gebergte” 

De villa "Picolette", die tussen 1922 en 1924 eigendom was van de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald en zijn vrouw Zelda, is te koop op de Cap d'Antibes (Alpes-Maritimes) voor € 27.500.000. Dat werd vrijdag aangekondigd door Riviera Sotheby's International Realty, een bedrijf dat gespecialiseerd is in luxueus onroerend goed.

"Juweeltje met zeezicht te koop,” zo werd de eigendom door het bedrijf alvast aangekondigd. En inderdaad, een juweeltje is het. De villa is 800 m² groot, heeft een zwembad en daarenboven een panoramisch uitzicht op de zee, de Lerins-eilanden en het Esterel gebergte. De villa is nu eigendom van een Duits echtpaar en is een van de juwelen van de Franse Riviera.

Bekende roman

Villa Picolette is en was eveneens vaak het centrum voor vele beroemdheden en rijken. “F. Scott Fitzgerald, de Amerikaanse schrijver, heeft er alvast de basis gelegd voor zijn bekende roman Tender is the Night,” gaat de makelaar verder.

Diezelfde makelaar stelt daarenboven nog de verkoop voor van 18 luxe appartementen in het oosten van Nice. Sommige appartementen zijn zelf ingericht door Ralph Lauren. Deze appartementen zijn gebouwd in de muren van het beroemde Palais Maeterlinck. Dit prachtige paleis behoorde in de jaren 1930 toe aan de Belgische graaf en tevens Nobelprijswinnaar voor de Literatuur Maurice Maeterlinck. Om een dergelijke woning van 130 m² tot 400 m², en het al even prachtige uitzicht te verwerven, moet de nieuwe eigenaar alvast tussen de 3,9 en 13,9 miljoen euro neerleggen, waarschuwt Sotheby's International Realty.

(Bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...