Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Villa van Versace in Miami voor 41,5 miljoen dollar onder de hamer

woensdag 18 september 2013 13:47
Villa van Versace in Miami voor 41,5 miljoen dollar onder de hamer

“Villa met tien slaapkamers, elf badkamers en verguld zwembad” 

De villa van de in 1997 vermoorde topontwerper Gianni Versace in Miami is voor 41,5 miljoen dollar (ongeveer 31 miljoen euro) geveild. De koper is de mode- en hotelondernemer Joe Nakash, zei een woordvoerder van het veilinghuis Fisher Auction dinsdag.

Slechts drie belangstellenden hadden bij de half uur durende veiling een bod uitgebracht. Onder hen volgens de media ook vastgoedgigant Donald Trump, wiens bod van 41 miljoen dollar uiteindelijk niet voldoende bleek. De nieuwe eigenaar wil de villa omvormen tot een hotel. 

Gerenoveerd

Het landgoed aan de vermaarde Ocean Drive werd onder dwang geveild, omdat de vorige eigenaar, telecomondernemer Peter Loftin, zich financieel onvermogend had verklaard. Het minimumbod voor de Versace Mansion bedroeg 25 miljoen dollar. Versace kocht de villa in 1992 en had ze voor meer dan 30 miljoen dollar gerenoveerd. Voor de ingang van de Mansion werd de modeontwerper in 1997 door seriemoordenaar Andrew Cunanan doodgeschoten. De villa in Miami is 2.200 vierkante meter groot, verdeeld over drie verdiepingen en telt tien slaapkamers, elf badkamers en een verguld zwembad.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...