Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Vlaams-Brabant werkt oplossing uit voor weekendverblijven in 11 gemeenten

woensdag 05 juni 2013 15:23
Vlaams-Brabant werkt oplossing uit voor weekendverblijven in 11 gemeenten

“Creatie van 64 hectare bijkomend woongebied” 

De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan voor de clusters van weekendverblijven, campings en residentiële woonwagenterreinen in Bertem, Bever, Halle, Holsbeek, Huldenberg, Kortenberg, Lennik, Leuven, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat definitief vastgesteld. Hiermee komt een einde aan de onzekerheid waarmee de betrokken eigenaars al decennia kampen.

Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) creëert 64 hectare bijkomend woongebied door clusters van permanent bewoonde terreinen om te zetten naar woongebied ('kleinschalig wonen en verblijven') en nieuwe woonontwikkelingen te creëren om herhuisvestingen op te vangen. 56 hectare werd omgezet naar een zachte bestemming. Verlaten campings en nog niet ontwikkeld recreatiegebied werden natuurgebied. In een aantal clusters van weekendverblijven in waardevol open ruimtegebied werd de resterende onbebouwde ruimte veilig gesteld.

Andere clusters

Er zijn in Vlaams-Brabant nog dergelijke clusters van weekendverblijven aanwezig die een oplossing behoeven, meer bepaald in Aarschot, Begijnendijk, Londerzeel, Oud-Heverlee, Rotselaar, Tielt-Winge en Tremelo. In samenwerking met de gemeentebesturen zoekt het provinciebestuur ook hier naar een oplossing. De ruimtelijke uitvoeringsplannen die hiervoor opgemaakt worden, zullen uiterlijk op 30 april 2015 definitief vastgesteld worden in de provincieraad.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...