Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Vlaanderen kampt met tekort aan sociale woningen

woensdag 18 juni 2014 17:04
Vlaanderen kampt met tekort aan sociale woningen

“Vlamingen houden te weinig geld over” 

Bijna een derde van alle private huurders houdt te weinig inkomen over om nog menswaardig te kunnen leven. Tegelijkertijd blijkt dat de huurprijzen in vijf jaar met 20 procent zijn gestegen. Dat blijkt uit het jaarverslag 2013 van de Vlaamse Huurdersbonden, schrijft De Morgen.

Private huurders zitten in steeds slechtere papieren. Waar in 2005 zo'n 27,4 procent van hen na betaling van de huur onder de armoededrempel terechtkwam, is dat acht jaar later gestegen tot 31,6 procent. Deze Vlamingen houden te weinig geld over - 683 euro per maand voor een alleenstaande en 1.062 euro voor een eenoudergezin is de ondergrens - om nog menswaardig te kunnen participeren in de samenleving.

De Huurdersbonden luiden de alarmbel. Zij zien dat het aantal woningen op de private markt verder blijft afnemen. "De prijzen blijven daardoor de hoogte in gaan en daar worden steeds meer Vlamingen de dupe van", zegt woordvoerder Geert Inslegers.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...