Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Vraag tot tijdelijke opschorting woonkrediet toegenomen

vrijdag 07 februari 2014 14:01
Vraag tot tijdelijke opschorting woonkrediet toegenomen

“Opschorting bij jobverlies of echtscheiding” 

Het aantal aanvragen tot tijdelijke opschorting van de kapitaalaflossing van een woonkrediet is bij BNP Paribas Fortis het voorbije jaar fors gestegen. De bank spreekt zelf van een toename met 39 procent, waarschijnlijk te wijten aan de economische crisis. "Het gaat om een sterke stijging, maar ten opzichte van het totale aantal kredieten blijft het zeer laag", aldus Maud Delbecque van BNP Paribas Fortis. Het zou gaan om een 1.500 dossiers in totaal.

Het tijdelijk opschorten van de kapitaalaflossing is een mogelijkheid die de bank zelf aanbiedt, via haar soepel woonkrediet. Deze formule werd ingevoerd in 2010. De klant moet ook aan een aantal voorwaarden voldoen om van de opschorting gebruik te kunnen maken. Het kan een oplossing bieden als men zijn job verliest of in een echtscheiding verwikkeld raakt. Steeds meer klanten maken dus gebruik van die flexibiliteit. Volgens Delbecque zorgt deze maatregel er ook voor dat mensen minder snel moeten overgaan tot een gedwongen verkoop van hun vastgoed.

Het aantal achterstallen, waarbij de klant de aflossing stopt zonder hierover met zijn bankier te onderhandelen, vertegenwoordigt bij BNP Paribas Fortis 1 procent van de totale portefeuille. Dat is stabiel tegenover de voorgaande jaren. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...