Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Waarom beleggen in vastgoed de moeite waard is

maandag 01 december 2014 12:08
Waarom beleggen in vastgoed de moeite waard is

"Winstgevender dan je spaargeld parkeren op een spaarboekje" 

Omdat spaarboekjes amper nog iets opbrengen, beslissen veel Belgen om hun spaarcenten aan te spreken en te beleggen in vastgoed. Vastgoed kopen is een uitstekende investering voor later, en misschien wel de veiligste manier om aan pensioensparen te doen. Maar waarop moet je nu letten als je vastgoed koopt om later te verhuren of te verkopen met winst? Hieronder een overzicht.

Wie gaat investeren in vastgoed, mag in geen geval het belangrijkste element vergeten: de locatie. Dit heilige component is een cliché als een huis, maar daar is natuurlijk wel een reden voor. Om vastgoed te laten renderen, besteed je maar beter genoeg aandacht aan de ligging. Vastgoed met een goede ligging neemt alleen maar toe in waarde naarmate de jaren verstrijken. Vooral vastgoed in stadscentra en in de periferie van steden is echt een potentiële goudmijn, zeker als de bereikbaarheid goed zit.

Vastgoed is zekerheid

Investeren in vastgoed loont ook elk jaar opnieuw. Het is geen belegging die je het ene jaar iets oplevert en het andere niet. De marktwaarde van vastgoed gaat er jaar na jaar op vooruit en bovendien is het huurgeld elke maand een mooi extraatje. Op het einde van de rit verkoop je vastgoed doorgaans altijd met meerwaarde. Wie zekerheid wil, hoeft dus niet te twijfelen: beleggen in vastgoed is de gemakkelijkste weg naar een hoog rendement.

Winstgevender

Het dient natuurlijk nog wel gezegd dat vastgoedbeheer een actieve aanpak vereist. Bovendien zijn er ook heel wat verzekeringen die je moet afsluiten en verplichtingen die je moet nakomen. Beleggen in vastgoed blijft desalniettemin veel winstgevender dan je spaargeld parkeren op een spaarboekje, of je nu investeert in een huis of een appartement. Kan je wel wat advies gebruiken? Roep dan zeker de hulp in van een vastgoedmakelaar.

(Bron: Bouw & Wonen)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...