Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Website biedt kandidaat-bouwers tips aan om energiezuinig te bouwen

vrijdag 10 oktober 2014 15:14
Website biedt kandidaat-bouwers tips aan om energiezuinig te bouwen

“Coach Ben helpt kandidaat-bouwer om woning BEN te maken” 

Op de website www.IedereenBen.be kunnen kandidaat-bouwers voortaan tips vinden om energiezuinig te bouwen. Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn, maar wie nu al energiezuinig bouwt geniet van een aanzienlijke financiële ondersteuning, klinkt het in een persbericht.

Bouwen volgens de BEN-norm wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt hoofdzakelijk gehaald uit groene energiebronnen. De BEN-norm wordt momenteel al behaald door één op de 25 nieuwe woningen.

Mensen die vandaag al Bijna-EnergieNeutraal bouwen genieten, behalve van een lagere energiefactuur, van financiële ondersteuning: een eenmalige premie van 2.300 euro via de netbeheerder en vijf jaar lang 100 procent korting op de onroerende voorheffing. Bovendien bieden al twee banken een voordelig BEN-krediet aan; nog twee banken hebben de intentie om dit ook te doen.

Realisatie

Op de nieuwe website www.IedereenBen.be loodst coach Ben kandidaat-bouwers door de verschillende stappen om hun woning BEN te maken: van "dak en vloer", over "buitenmuren", "glas, ramen en deuren" en "ventilatie" tot "verwarming en hernieuwbare energie".

De website werd gerealiseerd door de bouwbedrijven Recticel Insulation, ISOVER, Wienerberger, Viessmann, Saint-Gobain Glass, Deceuninck en Renson. Het BEN-label zelf is een initiatief van de Vlaamse overheid. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...