Website biedt kandidaat-bouwers tips om energiezuinig te bouwen

vrijdag 20 november 2015 16:30
Website biedt kandidaat-bouwers tips om energiezuinig te bouwen

“Coach Ben helpt om woning BEN te maken” 

Op de website www.iedereenben.be kunnen kandidaat-bouwers tips vinden om energiezuinig te bouwen. Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning namelijk verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn, maar wie nu al BEN wil bouwen, kan dit probleemloos en wint meteen de strijd tegen de energiefactuur. Bovendien is de woning later veel meer waard en kan de kandidaat-bouwers nu al een beroep doen op heel wat financiële prikkels.

Bouwen volgens de BEN-norm wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt hoofdzakelijk gehaald uit groene energiebronnen. Bijna-Energieneutraal Bouwen, kortweg BEN-bouwen is de toekomst. Maar je hoeft niet tot 2021 te wachten om BEN te bouwen. Met de huidige technologieën is dat nu al perfect mogelijk.

Tips

Op de website loodst coach Ben kandidaat-bouwers door de verschillende stappen om hun woning BEN te maken: van "dak en vloer", over "buitenmuren", "glas, ramen en deuren" en "ventilatie" tot "verwarming en hernieuwbare energie". 

Mensen die vandaag al Bijna-EnergieNeutraal bouwen genieten, behalve van een lagere energiefactuur, van financiële ondersteuning: een eenmalige premie van 2.300 euro voor een extra laag E-peil en vijf jaar lang 100% korting op de onroerende heffing. Bovendien bieden enkele banken een voordelig BEN-krediet aan.

Nu al BEN-bouwen heeft alvast vele voordelen: een beter comfort door minder warmteverlies en minder tocht, een zeer lage energiefactuur, een kleinere afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, een woning die nu al voldoet aan de toekomstige normen en dus ook na 2020 zijn waarde behoudt en het helpt bovendien om de klimaatverandering tegen te gaan.

(Bron: iedereenben.be)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...