Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Wie huis van 250.000 euro koopt in Griekenland, krijgt verblijfsvergunning cadeau

woensdag 24 april 2013 16:25
Wie huis van 250.000 euro koopt in Griekenland, krijgt verblijfsvergunning cadeau

“Duwtje in de rug voor noodlijdende bouwsector” 

Griekenland gaat verblijfsvergunningen toekennen aan buitenlanders die voor meer dan 250.000 euro aan vastgoed kopen of huren. Het Zuid-Europese crisisland wil daarmee zijn noodlijdende bouwsector een duwtje in de rug geven en zijn toeristische sector promoten. Dat maakte de Griekse minister van Binnenlandse Zaken Angelos Syrigos maandag bekend.

De maatregel werd vorige week door het parlement goedgekeurd. Vertegenwoordigers van de Griekse vastgoedsector vroegen daar al jaren om, gezien een grote vraag van met name Chinese, Russische en Arabische kopers.

Gelijkaardige regeling

In andere toeristische bestemmingen in Europa, zoals Hongarije, Portugal en Spanje, bestaat reeds een gelijkaardige regeling. Potentiële investeerders kunnen daarmee ontsnappen aan zware bureaucratische procedures.

De verblijfsvergunning die Griekenland toekent zal voor vijf jaar gelden en is hernieuwbaar. Ze wordt toegekend aan de koper van vastgoed, de partner en hun minderjarige kinderen. Een werkvergunning wordt niet verleend. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...