Wie Toscaanse villa van Sting huurt, krijgt uit zijn handen de sleutels

donderdag 16 juli 2015 13:00

"Butler bij huurprijs inbegrepen" 

Hij werd bekend als frontman van The Police, maar tegenwoordig is hij naast zanger en wijnboer ook verhuurder van zijn villa Il Palagio in Toscane. Wie die villa huurt, krijgt van Sting zelf de sleutels overhandigd.

Sting (63) kocht in 1999 een landgoed in Figline Valdarno in Toscane met vier kleine woningen en de 16de-eeuwse villa Il Palagio. In de daarop volgende jaren liet de voorman van The Police het allemaal renoveren, terwijl hij er al woonde en zich met vrouw Trudie bezighield met het maken van honing, wijn en olijfolie.

Toen de Italiaanse overheid de belasting voor dergelijk vastgoed fors verhoogde, besliste Sting om de villa, met negen slaapkamers te verhuren. Goedkoop is het niet, want Sting vraagt tussen de 17.500 en 74.600 euro per week. Voor het geld krijg je wel een uitstekende service, want een butler is bij de huurprijs inbegrepen. En je krijgt je sleutels overhandigd door Sting zelf, die dan met vrouw Trudie in een van de kleine woningen zijn intrek neemt. De kans is dus groot dat u tijdens uw verblijf Sting of Trudie op het landgoed nog eens tegen het lijf loopt.

Prachtige open haard

Binnenkomen in villa Il Palagio gebeurt door de goed uitgeruste keuken die naast een prachtige eetzaal ligt met spectaculaire plafondschilderijen. Bovendien is er een kleine werkkamer met computer en voor de gasten gratis toegang tot het internet. Vanuit het kantoor ga je naar een comfortabele woonkamer met een prachtige open haard. Achter die open haard is er nog een kamer die toegang biedt tot de grote tuin waar je ook buiten kunt eten.

Op de eerste verdieping zijn vier, ruime, slaapkamers met eigen badkamers. De slaapkamer van Sting en zijn vrouw Trudie ligt ook op deze verdieping, maar is afgesloten en niet inbegrepen in de huurprijs. De trap naar de tweede verdieping leidt naar vijf mooie grote slaapkamers met elk een eigen badkamer.

Ook van wijn maken hebben Sting en zijn vrouw Trudie verstand. Samen stippelden ze een ecologische strategie uit voor de land- en wijnbouw, hierbij geholpen door de bekende wijnmaker Paolo Caciorgna. Op het domein van villa Il Palagio worden nu fantastische wijnen gemaakt waaronder de Super Tuscan en de topwijnen Sister Moon, Casino delle Vie en de Chianti "When we dance".

De twee Super Tuscans zijn door diverse wijnkenners wereldwijd beoordeeld en kregen respectievelijk 93 en 90 punten van de maximale 100.

(Bron: Hollywoodhuizen.nl)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...