Wonen - Dit zijn de trends voor 2015

maandag 02 maart 2015 14:00
Wonen - Dit zijn de trends voor 2015

"Ontspannen in de badkamer, strakke lijnen in de woonkamer en natuurlijke materialen troef" 

Op zoek naar een nieuwe thuis? Wordt 2015 het jaar van uw droomwoning? Neem dan alvast een kijkje via immoproxio.be om uw nieuwe woning te vinden. Na het aantreffen van de juiste woning, volgt uiteraard een nieuwe uitdaging: het interieur. Om u een duwtje in de juiste richting te geven, sommen we hier enkele woontrends op waarmee u aan de slag kan bij het creëren van uw nieuwe interieur.

Heerlijk ontspannen in de badkamer


Nu de kranten bol staan van de crisissen, de informatiestroom nooit lijkt te stoppen en burn-outs alomtegenwoordig zijn, wordt de woning meer en meer een toevluchtsoord waar mensen vooral even willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en gewoon gezellig genieten. Van rust en stilte of gezellig samenzijn met de familie. Hoewel de keuken al enkele jaren heel populair is als de ultieme ontspanningsplek in huis, om samen te komen met vrienden en familie, is de badkamer aan een echte opmars bezig. Het is dé place to be om uzelf te verwennen. De badkamer wordt onze eigen wellness aan huis.

Wat betekent dit voor het ontwerp van uw badkamer? Het grote, vrijstaande bad neemt opnieuw een meer centrale plaats in. Een bad met douchescherm wordt steeds minder gevraagd. De douche blijft populair tijdens de week maar in het weekend willen mensen herbronnen. En wat is dan beter dan lekker lang weken in bad om de batterijen weer op te laden?

Eenvoudige, strakke lijnen in de woonkamer

De drang naar rust komt ook tot uiting in de woonkamer en de rest van het huis. In 2015 kiezen we resoluut voor soberheid, sereniteit en strakke lijnen. Een eenvoudig design dient als tegenwind voor ons hectische dagelijks leven. Wil dat zeggen dat we minder investeren in een interieur? Integendeel, mensen gaan net iets langer op zoek naar die speciale kast, die luxueus aanvoelende sofa of dat klassieke bed dat van uw huis een thuis maakt. Een mooi vormgegeven en uniek meubelstuk dat jaren meegaat krijgt de voorkeur.

Bovendien is er in alle sectoren een tendens naar authenticiteit. Mensen gaan op zoek naar wat ze kennen van vroeger, producten waarvan de oorsprong duidelijk is, liefst ambachtelijk gemaakt. Zeker op het gebied van eten is deze trend duidelijk merkbaar, maar ook op het gebied van wonen kiezen mensen voor meubelstukken met een verhaal.

Natuurlijke materialen

De voorkeur voor eenvoudige en strakke lijnen komt terug in de materialen waarvoor we kiezen. Natuurlijke materialen zoals hout, graniet, marmer, steen, metaal en glas domineren het huidige interieurdesign. Ze brengen instant sfeer in uw interieur en hebben vaak een duurzaam karakter. Bovendien beelden ze een tijdloze elegantie uit en gaan ze jarenlang mee. Natuurlijke materialen blijven altijd actueel en kan u een leven lang houden.

Milieuvriendelijk doorheen het hele huis

Niet enkel de kans op een stroomonderbreking deze winter zorgt ervoor dat de discussie over energiezuinige en milieuvriendelijke technologieën actueel blijft. Deze trend is al even bezig en blijft elk jaar groeien. Bij de keuze van verlichting, verwarming, apparaten en domotica ligt de focus meer en meer op een zo energiezuinig verbruik, zonder daarom afbreuk te doen aan het design. De nieuwste ontwerpen passen naadloos bij uw interieur.

Bovendien slaat milieuvriendelijk niet enkel op de keuze van verlichting of energiezuinigheid. Bij het samenstellen van uw interieur kan u ook kiezen om duurzame en ecologische materialen te gebruiken. Heel wat modern design maakt gebruik van duurzame of gerecycleerde grondstoffen die het milieu zo weinig mogelijk belasten.

De recyclagetrend die al even bezig was, blijft daarom zeer populair in 2015. En daar hoeft u zich geen versleten bomma-achtig interieur bij voor te stellen. Gerecycleerde meubels zijn zeer gegeerd en kunnen gemakkelijk met design gecombineerd worden. Denk maar aan gerenoveerde vintage meubelstukken - ook wel bekend onder de term upcycling - of retro design. Het resultaat hiervan? Een uniek interieur dat uw persoonlijkheid ten volle weergeeft.

(Bron: Home & Trends)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...