Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Woningprijzen stijgen licht in derde trimester volgens notarisbarometer

maandag 14 oktober 2013 15:13
Woningprijzen stijgen licht in derde trimester volgens notarisbarometer

“Bevestigt de stabiliteit van de markt” 

In het derde trimester van dit jaar zijn de gemiddelde prijzen van woonhuizen in België met 0,8 procent toegenomen tegenover hetzelfde trimester in 2012. Voor appartementen gaat het om een stijging van 3,3 procent. Dat blijkt donderdag uit de "Notarisbarometer" van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat. De prijzen van zowel woonhuizen als appartementen stegen het sterkst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

In Vlaanderen stegen de gemiddelde prijzen van woonhuizen met 0,1 procent. Wallonië kende een stijging van 0,8 procent en Brussel 3,7 procent. De eerste negen maanden van het jaar kostte een woonhuis in België gemiddeld 231.793 euro, een stijging van 1,8 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Volgens de federatie bevestigt dat het "stabiele karakter van de prijzen".

Stijging vastgoedtransacties

Ook de prijzen van appartementen stegen het afgelopen kwartaal het sterkst in de hoofdstad, met 5 procent. In Vlaanderen stegen de prijzen met 2 procent en in Wallonië met 1,9 procent. In de eerste negen maanden van dit jaar kostte een appartement in België gemiddeld 203.561 euro, 1,9 procent meer dan in dezelfde periode in 2012.

Het aantal vastgoedtransacties steeg in het derde kwartaal met 0,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. "Dat bevestigt nogmaals de stabiliteit van de markt", stelt de federatie van het notariaat. Na negen maanden in 2013 is er sprake van een kleine daling (-0,6 procent) tegenover de eerste negen maanden van 2012.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...