Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Woonbonus enorm populair in Vlaanderen

dinsdag 17 december 2013 15:20
Woonbonus enorm populair in Vlaanderen

“Volgens één derde is bonus de meest noodzakelijke maatregel” 

De toekomst van de woonbonus, die volgend jaar geregionaliseerd wordt, blijft de Belgische kandidaat-bouwers en -kopers zorgen baren. Vooral Vlamingen lijken vast te houden aan de woonbonus. Dat blijkt uit een dinsdag voorgestelde enquête. Die werd in opdracht van bouwbedrijf Woningen Blavier afgenomen bij 500 mensen met plannen om te bouwen, te verbouwen of een woning aan te kopen.

Ruim drie kwart van de ondervraagden liet weten ongerust te zijn over de woonbonus, al baren de verhoogde belastingdruk, de stijgende energieprijzen en het mogelijk wegvallen van premies en fiscale voordelen nog iets meer zorgen.

Meer duidelijkheid

Vooral in Vlaanderen is de woonbonus populair: een derde noemt die de meest noodzakelijke maatregel. Franstalige Belgen zijn veelal bereid die bonus in te ruilen voor een btw-verlaging naar 6 procent (in plaats van 21 procent) voor nieuwbouw.

"De grote onrust omtrent woonbonus en fiscale maatregelen, gecombineerd met het lage vertrouwen in de overheid, is bedreigend voor de bouwsector", luidt het bij Woningen Blavier. Het bouwbedrijf pleit voor meer duidelijkheid over de fiscale voordelen en premies na de overheveling van de bevoegdheden.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...