Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Woonlening komende maanden fors duurder

vrijdag 28 juni 2013 09:04
Woonlening komende maanden fors duurder

"Tijd van goedkope hypotheekrentes is sowieso voorbij" 

De rente voor een hypothecaire lening in België zal de komende maanden fors stijgen. Dat is slecht nieuws voor mensen met een variabele lening en voor wie een nieuwe woonlening wil afsluiten, zo staat woensdag in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

De hogere rentes komen er door de stijging van de internationale langetermijnrentes, zo luidt het. Het is moeilijk te voorspellen hoe groot de stijging van de hypothecaire rente precies zal zijn. 

"De tijd van goedkope hypotheekrentes is sowieso voorbij", zegt economieprofessor Pascal Paepen. "Vroeger gaven de banken goedkope woonleningen, zolang de klant maar een ander winstgevend product kocht. Maar sinds de strengere internationale regelgeving voor banken gaat dat niet meer."
De rentes op de spaarboekjes zullen niet meteen stijgen, omdat die afhangen van de kortetermijnrente die de Europese Centrale Bank vastlegt. En die is niet gestegen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...