Zeeuws-Vlaanderen, waar steeds meer Vlamingen thuis zijn

maandag 24 augustus 2015 14:30
Zeeuws-Vlaanderen, waar steeds meer Vlamingen thuis zijn

“Aantrekkingskracht Zeeuws-Vlaanderen neemt helemaal niet af" 

In de eerste jaarhelft verhuisden 334 Vlamingen naar Zeeuws-Vlaanderen. Dat is een toename van 11 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De interesse komt niet alleen uit de grensgebieden, maar ook uit Brussel, Mechelen, Leuven, Hasselt en Luik. Dat laat de Stichting Zeeuws & Vlaanderen maandag weten.

De Stichting Zeeuws & Vlaanderen is een consortium van Zeeuws-Vlaamse sociale woningbouw, bouwpromotors, makelaars, banken, hypotheek-adviseurs, fiscalisten en notarissen. In 2011 begon ze campagne te voeren in Vlaanderen. In datzelfde jaar maakten 450 Vlamingen de oversteek, in 2012 waren dat er 708, in 2013 mocht Zeeuws-Vlaanderen 648 Belgen verwelkomen, 2014 tikte af op 667 inwijkelingen en de eerste jaarhelft van 2015 toont dat de aantrekkingskracht van Zeeuws-Vlaanderen nog helemaal niet afneemt. Al 334 Vlamingen vestigden zich in de eerste 6 maanden van 2015 in Zeeuws-Vlaanderen.

Trend

De Stichting verwacht dat de positieve trend zich ook in de tweede jaarhelft van 2015 zal doorzetten, waardoor er een nieuw record in zicht is. De grootste stijging qua bezoekers komt vanuit Brussel (+33 procent tegenover 2014). Maar er is ook interesse uit Vilvoorde, Asse, Ninove, Zottegem, Mechelen, Leuven, Luik en Hasselt.

"De Zeeuws-Vlaamse mentaliteit leunt dichter aan bij de Vlaamse dan bij de Nederlandse. Bovendien vind je hier nog heel veel kwaliteitsvolle woningen die gemiddeld 40.000 euro goedkoper zijn dan in Vlaanderen en ook de notaris- en registratiekosten liggen gemiddeld zo'n 75 procent lager dan in België", aldus Peter Zuurveld, voorzitter van de Stichting.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...