Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Zes filmhuizen die echt bestaan

vrijdag 03 april 2015 09:44

"Woningen spreken tot de verbeelding van architecten" 

Huizen in films zijn meestal niet meer dan decor. Ze worden gebouwd voor de film, gebruikt tijdens de draaidagen en nadien weer met de grond gelijk gemaakt. Toch spreken sommige huizen zo tot de verbeelding dat architecten de uitdaging aangaan en de huizen daadwerkelijk bewoonbaar maken. Wat dacht je van deze zes huizen?

Huis uit Disneyfilm Up

Het huis van de familie Frederiksen uit de film Up werd, met de toestemming van Disney, nagebouwd in Utah. Heel toepasselijk werd het huis voor 400.000 dollar gekocht door een koppel echte Disneyliefhebbers die op zoek waren naar een plek in ware "Up"-stijl. Wat het nog leuker maakt: één van de kamers in het huis is gebaseerd op Andy's kamer uit Toy Story.

Barbie's droomhuis

Om in 2009 Barbie's 50ste verjaardag te vieren, besloot Mattel om ontwerper Jonathan Adler onder de arm te nemen om een echt Malibu Beach House te bouwen. Was jij ook zo'n grote Barbiefan? Dan moet je dit huis, gebouwd in Malibu, zeker eens bekijken.

Het huis van The Simpsons

Als onderdeel van een promotie in 1997 sponsorden onder andere Fox en Pepsi een wedstrijd die mensen de kans gaf een volledig Simpsons-huis te winnen. Geen details werden weggelaten. Zo kregen de gordijnen zelf een heuse Duff-print. De winnaar van de wedstrijd koos er uiteindelijk voor om 75.000 dollar in ontvangst te nemen in plaats van het huis. Nadien werd de woning omgezet tot een ietwat normale leefruimte en werd het huis in 2001 verkocht. Het nagemaakte huis van The Simpsons staat in Henderson, in de staat Nevada.

Haunted Mansion uit Disneyland

Al eens in Disneyland Parijs geweest? Dan ken je misschien de Phantom Manor. Een soort van darkride waar het flink kan spoken. Wel, wat als dat huis nu echt zou bestaan? Mark Hurt bouwde het huis in 1996 helemaal na in Duluth in de staat Georgia. Niets voor bangeriken, vermoeden we.

Huis uit Tron: Legacy

In 2011 maakte Disney de film Tron: Legacy. Om wat promotie te maken, werd tijdens de Milan Design Week het huis uit de film perfect nagebouwd.

The Batcave

Beschouw dit als een eervolle vermelding, want het gaat hier niet om het volledige huis. Speciaal voor een superfan ontwierp Elite Home Theaters een home theater volledig in Batmanstijl. Het theater heeft eveneens een geheime kamer waar de Batmobiel, de Batcomputer en een vluchttunnel te vinden is. De kostprijs bedraagt hier 2 miljoen dollar.

(Bron: mentalfloss.com)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...