Zestiende editie Mijn Huis Mijn Architect

dinsdag 01 september 2015 16:00
Zestiende editie Mijn Huis Mijn Architect

“Inspiratieweekend voor uw droomhuis” 

Op zaterdag 26 en zondag 27 september vindt in Vlaanderen en Brussel de zestiende editie plaats van Mijn Huis, Mijn Architect. Tijdens dit evenement, dat georganiseerd wordt door Vlaamse Raad van de Orde van Architecten; kunnen kandidaat- (ver)bouwers 170 woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel. “De bewoners delen er met u hun bouwervaringen en bieden u een boeiende inkijk in hun bouwverhaal. Bovendien krijgt u in elke woning de unieke kans om uitvoerig kennis te maken met de architect achter het project en te proeven van zijn of haar creativiteit en vakmanschap. Mijn Huis Mijn Architect is dan ook de perfecte inspiratiebron voor iedereen met bouw- of verbouwambities,” klinkt het vanuit de organisatie.

Creatief met ruimte

Dit jaar is het centrale thema van Mijn Huis Mijn Architect “Creatief met ruimte”. Als gevolg van beperktere budgetten en schaarser wordende bouwgronden dringt de noodzaak zich op om steeds compacter te gaan wonen. “Jammer genoeg heeft het begrip compact wonen op dit moment nog te kampen met een negatieve bijklank. Onterecht, want een compacte woning hoeft echt niet in te boeten aan comfort en woonkwaliteit. Uw architect komt met budgetvriendelijke oplossingen en zorgt voor de creatieve invulling van ruimtes. De 170 te bezichtigen woningen zijn het levende bewijs van hun grenzeloze creativiteit.”

Registratie

Alle deelnemende projecten en adresgegevens kan je raadplegen in het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect 2015 ' of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com. De toegang tot de deelnemende woningen is gratis. Online registratie op voorhand is echter wel een must. Het openhuizenweekend is een initiatief van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en wordt georganiseerd in samenwerking met de Vlaamse Architectenorganisatie NAV. De bedoeling is onder andere om kandidaat-(ver)bouwers in contact te brengen met een geschikte architect.

(Bron: Mijn Huis Mijn Architect)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...