Zeven op tien oude liften niet in orde

donderdag 06 juli 2017 09:30
Zeven op tien oude liften niet in orde

“Controle in bedrijven en appartementsblokken” 

Zeven op de tien liften die de overheid vorig jaar controleerde, bleken niet in orde met de veiligheidsvoorschriften. Federaal minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) verhoogt daarom het aantal controles, schrijft Het Laatste Nieuws.

Sinds begin 2017 zijn er strengere veiligheidseisen van toepassing op liften die gebouwd zijn tussen 1958 en 1984. Van de 1.466 controles vorig jaar doken er bij 1.027 tekortkomingen op. Dat is zo'n 70 procent. Na een tweede controle scoorden 264 ervan nog steeds ondermaats. Daarbij ging het vooral om liften in bedrijven. De arbeidsinspectie controleert liften in bedrijven en de FOD Economie doet dat bijvoorbeeld in appartementsblokken.

Veiligheid

Volgens minister Peeters moeten eigenaars hun liften sowieso regelmatig laten controleren door externe instanties. "Ik laat mijn diensten nu systematisch de liften nakijken die niet orde zijn." De meest opvallende veiligheidseis voor liften van na 1958 is de aanwezigheid van een kooideur of elektronisch veiligheidsgordijn. Het ontbreken ervan gaf vorig jaar aanleiding tot drie dodelijke ongevallen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...