Zevenduizend mensen op stap voor Renovatiedag

maandag 06 mei 2019 15:00
Zevenduizend mensen op stap voor Renovatiedag

Bron: Pixabay

“Voorbereid te werk gaan is een must voor een geslaagd renovatieproject” 

Zowat 7.000 kandidaat-verbouwers hebben zondag een of meerdere renovatieprojecten bezocht in het kader van de Renovatiedag, zo melden de organisatoren. Kandidaat-verbouwers konden een namiddag lang binnenkijken en ideeën opdoen in 65 gerealiseerde verbouwingen. Ze konden daarbij ook kennismaken met de architect en de bewoners achter het project.

Zowat 7.000 mensen gingen op pad, 1.000 meer dan vorig jaar. Zij legden samengeteld 23.000 bezoeken af. "De grote belangstelling bewijst dat Vlamingen graag goed voorbereid te werk gaan, een must voor een geslaagd renovatieproject", aldus de initiatiefnemers van de Renovatiedag, Netwerk Architecten Vlaanderen en het tijdschrift "Ik ga Bouwen & Renoveren".

Energiezuinigheid

Ook Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) was van de partij. Zij bezocht een renovatie in Hasselt. "Ik stel vast dat de Vlaming bij een renovatie nu sneller de link legt met het energiezuiniger maken van zijn woning", aldus de minister. "Op de Renovatiedag kan iedereen met eigen ogen vaststellen dat energetisch renoveren een pak haalbaarder is dan misschien eerst gedacht."

De Renovatiedag was aan zijn 21ste editie toe.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...